Buy all your VW California Accessories at the Club Shop Visit Shop

beginnersvragen

tanne

tanne

Messages
68
Location
oostende
Vehicle
T6 Ocean 204 4Motion
de camper ( t6 ocean, benzine, 4 motion ) staat voor de deur , een eerste trip zit er al op

en nu.... inrichten !


wat zijn volgens jullie de 'must haves' ?

naast de kookpottenset, servies, zakjes om kledij in te sorteren, paar dozen om spullen onder de matras op te bergen
staat op mijn lijstje alvast :
- ventilatieroosters ramen vooraan
- ikea skubb om het rammelen van de spullen in kast en schuif te beperken
- extra jerrycan met teut zodat ik daarmee ook de tank kan vullen ( plooibaar of vast ? )
- zonnedouchezak
- plooifiets


een ridge monkey ? is die echt zo handig ? de combi (die met vakken dus ) of de toaster ?

hoe kan ik iets aan de top rail links hangen ? ik zag enkel een soort klem bij een vulset voor de watertank , en bij een waslijn, maar nergens gewoon klemmen of schroeven afzonderlijk

iemand ervaring met die zelfklevende haken en dubbelzijdig plakband van tesa (en co) op dat lichtruwe beige plastiek ? blijft dat goed hangen ?

en hoe maak ik eeen gordijn achter de voorzetels en een opbergnet vast zonder te boren ?


(de komende weken ben ik zoet met het uitvissen waarvoor al die knoppen op stuur en dashboard dienen )



alvast thnx voor de tips
 
Last edited:
Het enige dat je nodig hebt is tijd. Tijd om op pad te gaan en te ontdekken of je wel iets mist.
 
binnenkort tijd genoeg :)

en ja, live commentaar zou welkom zijn .... laat maar weten wanneer je in de buurt bent
( en je foto's + lijstjes eronder heb ik al goed bekeken .... jij hebt zowat alles bij de hand )
 
binnenkort tijd genoeg :)

en ja, live commentaar zou welkom zijn .... laat maar weten wanneer je in de buurt bent
( en je foto's + lijstjes eronder heb ik al goed bekeken .... jij hebt zowat alles bij de hand )

Wat ik je kan aanbevelen bij de start is een VIP membership. Zeker als je nog wat materiaal dient aan te schaffen. Een gegroepeerde aankoop in de Club Shop maakt dat de transportkosten beperkt blijven, je met de bijhorende VIP korting je inschrijvingsgeld terugwint, je toegang hebt tot interessante bestanden, en we via Personal Messages onze persoonlijke referenties kunnen delen. En anders zoeken we wel een andere weg.
Is "binnenkort tijd genoeg" zo iets als "welverdiend pensioen"?
 
Last edited:
goed geraden .... de camper is het cadeau aan mezelf daarvoor

(op facebook Tan Ne)
 
goed geraden .... de camper is het cadeau aan mezelf daarvoor

(op facebook Tan Ne)
Sorry Tanne, maar de enige personen die ik onder die naam vind wonen ofwel in Teheran, of zijn nog veel te jong om nu al te stoppen ;) Ik laat de Cali wel wat rookpluimen maken als ik naar Oostende kom.:happy
 
Hallo Tanne, welkom in de wereld van de kampeerbusjes!

Om te beginnen zouden we zeggen: wees spaarzaam met aankopen van accessoires... Velen (als ze eerlijk zijn) zullen je kunnen vertellen van in goot enthousiasme aangeschafte hele nuttige, ontzettend handige, absoluut noodzakelijk dingen, die ze na een tijdje...: helemaal niet meer bleken te gebruiken! Wij ook!

Het hangt er maar helemaal vanaf wat voor soort vakanties/reizen je met je busje wilt gaan maken. Ga je één week op de ene plak staan, dan één week op de andere, en dan naar huis, of word je een 'trekker', die bijna elke dag onderweg is en zelden ergens vaker dan één nacht verblijft (zoals wij)? Sta je altijd op een camping met alle voorzieningen, of kampeer je juist meestal 'wild'? Ben je een mooiweerkampeerder die alleen in de zomer naar Zuid-Europa gaat en altijd 'buiten' leeft, of ben je ook 's winters onderweg in meer onherbergzame gebieden met kou en sneeuw, en verblijf je veel tijd in de bus?

Dat alles maakt heel veel uit voor welke accessoires wél of niet handig zijn. Wij hebben bijv. in het begin een bustent aangeschaft, maar we hebben maar één keer een 'stationaire' vakantie met het busje gedaan en de tent daarna nooit meer gebruikt: als je rondtrekt en steeds elke dag weer opbreekt wil je echt niet steeds die tent opzetten en weer afbreken! Wij hadden in het begin elektrische kacheltjes en een waterkoker, maar in de praktijk staan we haast nooit aan walstroom, dus die konden al gauw de bus uit en de waterkoker is vervangen door een opvouwbaar keteltje voor op het gas i.c.m. een goede thermosfles. Wij zijn het hele jaar op pad, ook in de sneeuw, dus een busmuts, silverscreen voor de voorruit en propaantankjes i.p.v. Campingaz zijn voor ons handig. Anderen zullen dat weer nooit nodig hebben. Hier op het forum zul je mensen vinden die zweren bij zgn. 'packing cubes'... Hebben wij nog nooit gebruikt! Enz.

Dus: neem om te beginnen minimaal kookspulletjes en schone kleren mee, en schaf pas iets aan als je het duidelijk gemist hebt!
 
Sorry Tanne, maar de enige personen die ik onder die naam vind wonen ofwel in Teheran, of zijn nog veel te jong om nu al te stoppen ;) Ik laat de Cali wel wat rookpluimen maken als ik naar Oostende kom.:happy

ok, blijkbaar zijn mijn instellingen te beperkt ....
ik kijk dat nog eens na
 
Tanne, welkom in de wereld van de Calikoorts.

Thuis op zolder bij ons is een opeenhoping ontstaan van voorwerpen die wij absoluut noodzakelijk dachten mee te moeten slepen in de bus. En die achteraf zelden tot nooit gebruikt werden. Een (kleine) greep uit onze overtolligheden (uiteraard heeft iedereen zo zijn eigen afwegingen):
- Thetfort Portapotti-toilet (in negen jaar nimmer gebruikt, nam veel ruimte in, een wc is altijd wel te vinden)
- een opgooitent (omkleedtent) om de Portapotti buiten te gebruiken. Nooit opgezet.
- plastic kampeerbestek (eet helemaal niet fijn)
- melamine borden en kopjes (wij eten uit fatsoenlijke porseleinen borden)
- plastic wijnglazen (wij hebben glas aan bord, smaakt beter, nog nooit iets gebroken).
- stroomkabel van 35 meter, weegt vele kilo's (niet meer nodig met zonnepaneel). Wel een klein kabel van 15 meter voor je weet maar nooit.
- volumineuze isolatiedoeken voor de vooruit en voordeuren tegen de vorst (onze standkachel houdt het ook bij 15 graden onder nul begaaglijk warm).
- reservetank met 10 liter diesel (je ruikt hem toch bij het slapen (met de tank van 80 liter sta je eigenlijk nooit droog).
- blikken ravioli voor noodgevallen (na drie jaar weggegooid wegens overtijd, een restaurantje is vaak wel te vinden). Wel aan boord: een bus volkorenrijst en gevriesdroogde maaltijdvulling.

Het is een sport voor alles aan boord twee functies te geven: in onze kleine aluminium waterketel van 1,5 liter koken wij 's morgens in het koffiewater eerst de eieren. De stok voor de parasol is tegelijk de bezemstok om de luifel te reinigen, steunstok om de achterklep hoog te houden en steunstok om het hefdak te behouden tegen inzakken. Twee schapenvachten voor koelere avonden
als stoelrug, heerlijk als onderdeken tijdens vorst bij bovenslapen. Afwasteiltje = kleine kledingwasjes = groenten spoelen. Fietsenrek = droogrek voor de was. Wasknijpers = sluitingen voor zakjes voeding/fruit in de koelkast. Waterzak van 25 liter = drinkwatertank aanvullen = buitendouche. Stuk aluminium isolatie bobbeltjesfolie voor de zijruit = schaduwdoek buiten op de carosserie om de koelkast tegen zon te beschermen. Waslijn voor buiten = waslijn voor binnen (tussen de handvatten boven de voordeuren). Mobiele telefoon = routeplanner = ereader = televisie = muziekspeler = tekstverwerker voor kantoor onderweg. Twee ledlampjes met magneten = leeslicht 's vonds buiten = alarmlicht met bewegingsmelder 's nachts. Opvouwbare emmer = water halen = kleine wasjes = voetenbadje = haren spoelen (hoofd dompelen). Extra deken = verduistering van de cabine bij vrijstaan in de stad.

A propo luifel: voor ons een must, niet alleen tegen de zon, maar vooral als het bij 30 graden onweert en het in de bus onhoudbaar vochtig wordt. Luifel een halve meter uitdraaien en de schuifdeur kan open ter ventilatie.

Affijn, wat je nodig hebt hangt af van je reisstijl (vrijstaan, op campings, overnachten in de stad). Ga de eerste keer op pad met wat schoon ondergoed, twee messen, vorken, lepels, borden en glazen uit je keuken thuis plus een waterketeltje. En je merkt vanzelf wat er noodzakelijk nog bij moet. Oh ja, en een opgevouwen plastic boodschappentas van de super heeft wel honderd functies.

Ingepakte groeten uit Amsterdam,

Marc.
 
Tanne, welkom en hallo!

Ik kan alleen maar bevestigen wat Marchugo zo leuk schreef: inderdaad -bijna- alles heeft best een dubbele functie. Wat we verder in één jaar trips en reizen niet hebben gebruikt, vliegt eruit. Er is maar zoveel plaats hé ;) Het jaar erna zien we wel of we het missen of niet.
Nu, aan allen veel plezier!

Groeten
Calibusje
 
Sorry Tanne, maar de enige personen die ik onder die naam vind wonen ofwel in Teheran, of zijn nog veel te jong om nu al te stoppen ;) Ik laat de Cali wel wat rookpluimen maken als ik naar Oostende kom.:happy


zou moeten lukken : Tan Ne als zoekterm
 
Ik blijf op zeer sensuele dames uitkomen...:talktothehand
Om het eenvoudig te houden, bereikbaar op p.vonck@arter.be o_O
 
welkom Tanne
het hang er natuurlijk van af wat voor soort kampeerder je bent , hele jaar door , enkel warme landen , nooit in winter ??
Wij vinden isolatiescherm voor voorruit en zijramen erg nuttig om de auto beter te verduisteren ( je zal maar net naast een verlichtingspaal staan) en om beter te isoleren zowel in winter als zomer. Het zorgt bij koude nachten namelijk ook dat tegen de voorruit langs binnen geen condens vormt, dat scheelt veel tijd als je wil vertrekken 's morgens..
Wij hebben ook de isotop binnentent omdat we bijna altijd boven slapen en deze zorgt ook weer voor isolatie en verduistering.
Wij hebben ook de porta potti, en natuurlijk gebruiken we zoveel mogelijk andere toiletmogelijkheden maar we aarzelen niet het te gebruiken als er geen toilet in de buurt is of als we tijdens de nacht niet buiten willen.
Wij hebben altijd 20 meter electriciteitskabel bij maar hebben die in 3 jaar (+/- 50 nachten per jaar) nog maar 2 keer gebruikt. De batterijen houden het echt heel lang vol..en laden snel bij terwijl je rijd. Maar ben je iemand die op een camping elektrische testellen wil gebruiken of blijf je 5 dagen of meer op 1 plek staan zonder rond te rijden, heb je die zeker meer nodig.
Zoals hier eerder al vermeld koop niet te snel extra dingen maar doe gewoon zelf ondervinding op en zie wat je mist en wat je zelf niet kan of wil missen na x-aantal overnachtingen..
Roger
 
Back
Top