Buy all your VW California Accessories at the Club Shop Visit Shop


Leisure battery charging symbol fault?

D

Dorset John

Messages
1
Vehicle
T5 SE 140
I have a 14 plate T5 Cali. On the central display screen, the battery indicator symbol is constantly switching between the "plug" symbol and the "G" symbol. This happens if I have the van on charge (plugged in), if I am running the engine or if the engine is off and not plugged in. The voltage shows as 13A and 100% charged and everything electrical is working fine. It just bothers me that there is a flashing indicator, which always means that there is a fault. Any ideas what might be going on?
 
WelshGas

WelshGas

Retired after 42 yrs and enjoying Life.
Top Poster
Lifetime VIP Member
Messages
12,637
Location
Cowbridge
Vehicle
T5 SE 180 4Motion
No idea but I would suggest the following.
1 . Switch Off Control Panel with L lower switch. Wait at least 30 secs and then Switch On L lower switch.
2 . Press and hold R lower button and then press the Control Knob briefly for 5 secs.
You should now see the secret menu. Scroll to Volkswagon -Diagnostics.
Any Diagnostic Codes shown. Make a note of them. Go to Clear Codes and press Control Knob to clear the codes and then Back.
Hopefully that might sort it. If not then a trip to the Dealers I'm afraid.
 
R

Randwick

Messages
16
Location
Randwick Glos
Vehicle
T5 SE 180 4Motion
No idea but I would suggest the following.
1 . Switch Off Control Panel with L lower switch. Wait at least 30 secs and then Switch On L lower switch.
2 . Press and hold R lower button and then press the Control Knob briefly for 5 secs.
You should now see the secret menu. Scroll to Volkswagon -Diagnostics.
Any Diagnostic Codes shown. Make a note of them. Go to Clear Codes and press Control Knob to clear the codes and then Back.
Hopefully that might sort it. If not then a trip to the Dealers I'm afraid.
I found this today (May 2019) - the tip still works and saved me a trip to the dealer. Many thanks, Welsh Gas!
 

Our Partners

Top