Buy all your VW California Accessories at the Club Shop Visit Shop

Zonnepaneel plaatsen

Herrie

Herrie

Messages
30
Location
Witteveen
Vehicle
T5 SE 130
Ik overweeg een zonnepaneel op mijn T5 California te plaatsen en zoek daarvoor een goede leverancier/installateur want zelf ben ik niet echt handig... Kunnen jullie me aan een goed adres helpen, liefst in de noordelijke helft van Nederland? Ik houd me ook aanbevolen voor tips over merken, noodzakelijke capaciteit en meer.

Bij voorbaat dank.

Groet, Herrie
 
H

Hotel California

Super Poster
VIP Member
Lifetime VIP Member
Messages
10,612
Location
Europe
Vehicle
Cali now sold
Herrie , de meeste info over zonnepanelen die je op het forum vind gaat vooral over dealers in de UK .
Ik denk dat je meer specifiek op Nederlandse fora moet zoeken met je vraag of gewoon google.
Er zijn hier wel wat leden uit Nederland maar blijkbaar geen reactie van hun.
Ik heb geen panelen en als ik er zou kopen zou ik waarschijnlijk laten plaatsen door CamperCentrum Amersfoort omdat ik zelf dit niet kan plaatsen .
Ik denk dat Nederland wel wat dealers heeft voor zonnepanelen op campers gezien de markt , dus ik zou zeggen blijven zoeken.
 
  • Like
Reactions: Gos
Herrie

Herrie

Messages
30
Location
Witteveen
Vehicle
T5 SE 130
Ik kan niet goed uit de voeten op die Nederlandse fora. Het zal wel aan mij liggen :(. In ieder geval bedankt voor de info dat CC Amersfoort zonnepanelen plaatst. Ik kan ze vragen een prijsopgave te doen.
 
M

MarkNL

Messages
14
Location
Netherlands
Vehicle
T5 SE 140
Inderdaad bij CCN heb ik ze gezien tijdens mn laatste bezoek daar. Is een soort folie-achtig materiaal wat op het hefdak geplakt wordt. Ze plaatsen ze daar regelmatig. Succes!
 
Deskman

Deskman

VIP Member
Messages
345
Location
Kennemerland
Vehicle
T5 SE 174
Toch is dit draadje op weetjewel heel leerzaam.
http://www.weetjewel.nl/phpbb3/viewtopic.php?f=13&t=47094

En anders staat er op de site van Geert ook nog een hoop info: https://mickelmoen.blogspot.nl/2012/12/zonnepaneel.html

Ik heb tot op heden geen echt mooie oplossing gevonden. Als ik een zonnepaneel zou willen hebben denk ik te gaan voor een 'los' paneel. Tijdens het rijden heb je er niets aan (dan laadt de boel via de dynamo) en als je stilstaat met je dak omhoog is de kans groot dat je niet erg goed in het licht staat.

Ten slotte heeft http://www.aquasolar.nl ervaring met inbouw. Toen ik nog bezig was met de plannen om zelf een bus om te bouwen kwamen zij bij mijn zoektocht een aantal keer in beeld.
 
panadero

panadero

Messages
69
Location
Netherlands
Vehicle
T5 SE 180 4Motion
WP_20170222_22_04_16_Rich_LI.jpg Uit het NKC magazine een bedrijf in Dalfsen, zie foto. Anders eens een kampeerbeurs bezoeken, daar staan ook vaak leveranciers/bedrijven met panelen waar je je licht kunt opsteken. We hebben zelf ook panelen op de bus (2x70 watt als ik het goed heb), erg blij mee, veel plezier van. Succes.
 
Top