Buy all your VW California Accessories at the Club Shop Visit Shop


Parking Sensor Stuck On

The Mighty Pauls

The Mighty Pauls

VIP Member
Messages
61
Location
BRISTOL
Vehicle
T5 SE 180 4Motion
Hello again lovely people!

One of my front parking sensors seems to be playing up. If I put the van into reverse, activating the system, there is a loud beep and the visual display on the RNS500 seems to indicate that the front near side sensor is picking something up.

In the past, this usually indicates that there is some mud on the sensor and a quick wipe solves the problem. But not now.

Any suggestions? Is it possible to ‘reset’ or recalibrate the sensors? I’m reluctant to take to the local dealership as they are about as much use as a chocolate teapot.

As always - any advice would be very much appreciated.

TMP Bristol
 
flying banana

flying banana

T6 Ocean 204ps manual
Top Poster
VIP Member
Messages
2,062
Location
doncaster
Vehicle
T6 Ocean 204
swap it out yourself, i think it's quite simple. you can get your hands on them up behind the bumper. as for resetting them, i've not heard about doing that as they are more like a proximity switch
 
Perfectos

Perfectos

Top Poster
VIP Member
Lifetime VIP Member
Messages
2,332
Location
Hertfordshire
Vehicle
T6 Beach 150
A bit of help distinguishing which one(s) are faulty

 
IainB

IainB

VIP Member
Messages
37
Location
Aberdeenshire
Vehicle
T6.1 Ocean 199 4Motion
Hello again lovely people!

One of my front parking sensors seems to be playing up. If I put the van into reverse, activating the system, there is a loud beep and the visual display on the RNS500 seems to indicate that the front near side sensor is picking something up.

In the past, this usually indicates that there is some mud on the sensor and a quick wipe solves the problem. But not now.

Any suggestions? Is it possible to ‘reset’ or recalibrate the sensors? I’m reluctant to take to the local dealership as they are about as much use as a chocolate teapot.

As always - any advice would be very much appreciated.

TMP Bristol
I had a similar issue with my BMW a few years back, turned out to be stone damage resulting in the damaged sensor being replaced.
 

VW California Club

Top