Buy all your VW California Accessories at the Club Shop Visit Shop


Faulty Switch or Not?

Cloud Dodger

Cloud Dodger

VIP Member
Messages
110
Location
South Yorkshire
Vehicle
T6 Cali On Order
Hi,

I have noticed our Beach rotary fan switch LEDs appear to light intermittent, sometime when fan speed is on 1 the LED does not light until you get higher in the range. Sometimes 1 lights but then 2 does not light etc etc etc.

The image shows it blowing on number 1 speed at temp 20 but no LED is lit?

Is it a fault or are they all like this with intermittent LEDs?

thumbnail_IMG_6416.jpg
 
Cloud Dodger

Cloud Dodger

VIP Member
Messages
110
Location
South Yorkshire
Vehicle
T6 Cali On Order
LED does not light up on auto on fan speed 1 but does on speed two (see images below).

To confirm the fan always works, its the LED's that are intermittent.

Sometimes second LED does not light but first does, very intermittent.
thumbnail_IMG_6417.jpg
thumbnail_IMG_6418.jpg
 
GraemeP

GraemeP

VIP Member
Messages
50
Location
Isle of Wight
Vehicle
Looking to buy
I’ve got the same on my Beach, if you press Auto, then speed up / slow down the fan, you’ll find the time the speed goes off ties you the “Auto” speed for the set temperature. A bit crap, but i think that’s the answer
 
Amarillo

Amarillo

Tom
Top Poster
VIP Member
Messages
5,878
Location
Royal Borough of Greenwich
Vehicle
T6 Beach 150
I’ve got the same on my Beach, if you press Auto, then speed up / slow down the fan, you’ll find the time the speed goes off ties you the “Auto” speed for the set temperature. A bit crap, but i think that’s the answer
I think that is just a feature of the control. When you set the fan speed to the same value as “auto” speed the leds go out.
 
Top