Buy all your VW California Accessories at the Club Shop Visit Shop


Fridge not working question

S

SiMain

VIP Member
Messages
2
Location
Nottingham
Vehicle
T5 SE 180
Hi
New to the Cali world and just bought a 10 year old SE. The Control Panel is flashing the cool box symbol on and off and doesn’t seem to be cooling. I can hear a click when I turn it on and off. Wondered if it was the fuse but had a look (see photo) and not sure which to remove and replace. Before I go to service centre, anyone got any ideas/suggestions? Thanks
 
flying banana

flying banana

T6 Ocean 204ps manual
VIP Member
Messages
1,526
Location
doncaster
Vehicle
T6 Ocean 204
Hi
New to the Cali world and just bought a 10 year old SE. The Control Panel is flashing the cool box symbol on and off and doesn’t seem to be cooling. I can hear a click when I turn it on and off. Wondered if it was the fuse but had a look (see photo) and not sure which to remove and replace. Before I go to service centre, anyone got any ideas/suggestions? Thanks
Try resetting the control panel. And check your battery voltage is up. Also try it on hook up.
 
MattBW

MattBW

Here to help
Moderator
Top Poster
Lifetime VIP Member
Messages
5,852
Location
Bedworth, United Kingdom
Vehicle
T5 Beach
Instructions on how to check for error codes :)

 
WelshGas

WelshGas

Retired after 42 yrs and enjoying Life.
Top Poster
Lifetime VIP Member
Messages
14,516
Location
Cowbridge
Vehicle
T5 SE 180 4Motion
Hi
New to the Cali world and just bought a 10 year old SE. The Control Panel is flashing the cool box symbol on and off and doesn’t seem to be cooling. I can hear a click when I turn it on and off. Wondered if it was the fuse but had a look (see photo) and not sure which to remove and replace. Before I go to service centre, anyone got any ideas/suggestions? Thanks
As has been said already. The Leisure Batteries should have a voltage grater than 11.5 v as the Fridge , and the Parking Heater will not work if the voltage drops to that level. If the 2 Leisure Batteries are original they might show Full, 12.7v after a charge but may not be able to cope with a high load as provided by the Fridge cooling or heater starting up.
if everything works while plugged into the Mains then that would point to new batteries being required.
 
S

SiMain

VIP Member
Messages
2
Location
Nottingham
Vehicle
T5 SE 180
Thanks for the suggestions, I will look at it tomorrow and hope to work out the problem.
 
Top