Buy all your VW California Accessories at the Club Shop Visit Shop

Grand california: abnormale ontlading leefbatterij

T

Takel

Messages
1
Location
Belgium
Vehicle
Grand California 600
Hallo!
Drie maanden geleden kochten we een Grand California en ondertussen stond hij al 4x terug in de garage owv verschillende mankementen.
Een van de mankementen (dat maar niet opgelost geraakt) betreft een abnormale ontlading van de leefbatterij. Op 1 nacht tijd verliest de batterij 20% van zijn capaciteit en dit terwijl alles inactief is (verwarming uit, warm water uit, frigo uit, verlichting uit,....). Na ons laatste bezoek kregen we de boodschap dat de leefbatterij conform de standaard is en dit normaal is?? Wij vinden dit echter allesbehalve normaal.


Iemand in het bezit van een grand california die zijn ervaring wil delen ivm de leefbatterij?
 
AlisonF

AlisonF

Top Poster
Lifetime VIP Member
Messages
2,814
Location
Aberdeen
Vehicle
T6.1 Beach camper 150
Hi there, welcome to the forum. Sorry you’re having some issues.
There are quite a few threads about leisure batteries (admittedly not many for the GC). The voltage is a better indicator of how the battery is performing.
Hopefully others will be along with more suggestions soon.
 
BrugseB

BrugseB

VIP Member
Messages
196
Location
Belgium
Vehicle
T4 Hightop
Goeiedag en welkom hier! Een ontlading van 20% op een nacht is uiteraard NIET normaal! Dat zou betekenen dat die zonder bijladen binnen de maand leeg is. Onze huisbatterij verliest nauwelijks capaciteit... Ik zou de accu uithalen en aan een slimme lader/meter hangen, kijken wat er gebeurt.
 
Deskman

Deskman

VIP Member
Messages
336
Location
Kennemerland
Vehicle
T5 SE 174
Beste is idd voltage meten en eens meten hoeveel ‘lekstroom’ er is, gebruik van stoom zonder dat je apparaten of licht aan hebt. Stille gebruikers heb je vrijwel altijd.
 

VW California Club

Top